PCB-utbildning – sanering av PCB-haltiga fogmassor

BFB i samarbete med Miljökonsultgruppen i Stockholm inbjuder till kurs i Sanering av PCB-haltiga fogmassor. Kursen, som är på en och en halv dag, vänder sig till byggnadsarbetare och arbetsledare som ska arbeta med sanering av fogmassor med PCB samt ledare för saneringsföretag.

Om ditt företag har uppdrag att sanera fogmassor med PCB, behöver de som ska arbeta med saneringen ha utbildning!

Kursen startar med en halvdagskurs med allmän information om PCB för en större målgrupp och med möjlighet till fördjupning en andra dag för den som vill gå en hel saneringskurs.

Den första halva dagenger en grundläggande information om PCB: bakgrund, hälso- och miljöeffekter, lagkrav på sanering, kommunernas handläggning, lite om saneringsarbete, avfallshantering, skyddsåtgärder och arbetsmiljö. Den riktar sig till fastighetsägare, konsulter, miljöhandläggare på kommunerna och som en första del för entreprenörer och andra som vill gå en hel PCB-saneringskurs.

Den andra dagen är en fördjupning till en hel PCB-saneringsutbildning, med avsnitt om arbetsmetoder och verktyg, avfallshantering, miljöskydd, arbetsmiljö m m. (Kursen innehåller inga praktiska moment.)

Tid och plats
24 – 25 september 2019. Vi börjar kl 12:30 den 24 september och slutar ca 16:30 dagen därpå.
Kurslokal: Hotell Scandic No 25, Burgrevegatan 25, Göteborg. Hitta dit: Scandic No25

Kostnad
För den inledande halvdagen:
3.000 kr (för medlemmar och icke medlemmar)
I priset ingår eftermiddagskaffe och dokumentation.

För hela saneringskursen:
Medlemmar i BFB: 4 000 kr
Icke medlemmar: 7 000 kr
I priset ingår kurslitteratur och förtäring under dagarna, eventuell övernattning tillkommer.

Endast andra dagen om PCB-sanering:
För den som tidigare gått inventeringskurs hos Miljökonsultgruppen eller har motsvarande kunskap finns möjlighet att endast gå den andra dagen med fördjupning om sanering av fogmassor med PCB. Du ska då vid anmälan kunna hänvisa till tidigare utbildning hos Miljökonsultgruppen eller motsvarande.

Pris för att gå kurs endast andra dagen:
Medlemmar i BFB 3.000 kr
Icke medlemmar: 4.500 kr

Moms tillkommer.

Anmäl dig senast den 4 september!